The end of an era

Geplaatst door

Periode: 2013-2017
Werkgever: Freelance, Alt-J IT
Opdrachtgever: KLM
Inzet als: IT Specialist afdeling Webtools
Project: Opheffen afdeling Webtools
Skills: Shell scripting, PHP/MySQL

Vanaf 2006 was KLM al bezig om samen met Air-France de IT organisatie in elkaar te schuiven en tien jaar later na steeds meer te allignen bleek er in Frankrijk geen counterpart te zijn voor de afdeling Webtools. Enige optie was dus het opheffen van de afdeling Webtools en het werk onder te brengen bij andere afdelingen die wel samengevoegd konden worden.

Een nieuwe manager werd aangesteld om het project te leiden en op papier is deze manager geslaagd om de afdeling op te heffen maar in de paktijk bleek dit een stuk moeilijker te zijn. Het resultaat was dat het meeste werk nog steeds door een sterk afgeslankt team werd uitgevoerd maar dan als onderdeel van een ander team. Een hoop externen hebben afscheid genomen omdat hun positie kwam te vervallen en ik was een van de weinigen die mee is gegaan naar de nieuwe afdeling Application Integration.

Tot aan mijn laatste dag bij KLM heb ik me webtooler gevoeld en heb ik nog samen kunnen werken met de oud gedienden van het team, iets wat ik nooit zal vergeten. Webtools forever!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *