The Domino effect

Geplaatst door

Periode: 1997-1999
Werkgever: V&L Informatica, Enschede
Opdrachtgever: BBDO Nederland, Amstelveen
Inzet als: Lotus Notes (Domino) Specialist
Skills: Lotus Notes Developer, Lotus Notes Administrator, Lotus Notes Server, Lotus Notes Client

BBDO Nederland had in 1996 zelf een soort POC gedaan waarbij ze een Lotus Notes server hadden geïnstalleerd om een hun email op te draaien.
Na een geslaagde POC werd besloten om Lotus Notes bedrijfsbreed in te gaan zetten voor alle onderliggende reclamebureau’s maar ontbrak de kennis om dit te doen. Hiervoor werd ik ingehuurd om dit netjes in te richten.

Na het neerzetten van de Lotus Notes servers kreeg ik een soort carte blanche om iets te gaan doen met de Domino (http server) funtionaliteit.
Als eerste heb ik toen een soort intranet gebouwd waarbij de medewerkers via de browser hun mailbox en agenda konden benaderen, iets wat in die tijd nog heel ongewoon was.
Daarnaast nog een klein intranet gebouwd voor elk reclamebureau.

Naast het Domino werk hield ik me ook bezig met het beheer van de Lotus Notes servers en de clients die op verschillende locaties stonden waaronder LCM van de clients en servers.

Na twee jaar met heel veel plezier gewerkt te hebben besloot ik mijn eerste werkgever V&L Informatica te verlaten. Na de overname door Inter Access voelde ik me niet meer thuis en ben ik verhuisd naar InterimNL en moest ik hierdoor BBDO Nederland als opdracht verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *