Lotus Notes Hosting anyone?

Geplaatst door

Periode: 2003-2005
Werkgever: Multrix, Amsterdam
Opdrachtgevers: verschillende klanten
Inzet als: Lotus Notes (Domino) Specialist
Skills: Lotus Notes Developer, Lotus Notes Administrator, Lotus Notes Server, Lotus Notes Client

Na mijn periode bij Delta Lloyd is er binnen Spherion Groupware Consulting een hosting product ontwikkeld waarbij klanten een online groupware pakket konden afnemen voor een bedrag per user per maand. Een soort voorloper van wat Google nu voor de hele wereld doet.

Dit product werd intern ontwikkeld en was gebaseerd op Lotus Domino en draaide op AIX en een IBM Shark storage systeem. Na een ontwikkelperiode van een half jaar bleek Spherion geen brood te zien in het concept en werd het concept te koop gezet.

Multrix, een hosting bedrijf uit Amsterdam zag er brood in en heeft het concept overgenomen, met als voorwaarde dat ze de kennis in de vorm van mijzelf er ook bij kregen. En zo heb ik de stap gemaakt naar Multrix in Amsterdam.

Achteraf bleek Multrix helemaal geen interesse te hebben in het product wat we gebouwd hadden maar ging het hen puur om de storage hardware (IBM Shark) die ze op die manier goedkoop in konden lijven en was ik de Lotus Notes specialist die ze nodig hadden om hun Lotus Notes omgevingen te beheren.

Na een initiĆ«le teleurstelling heb ik toch twee jaar met fijne collega’s bij Multrix gewerkt. Iets wat het ook aantrekkelijk maakte was de vrijheid die ik had om allerlei verschillende dingen te kunnen ontplooien naast mijn Lotus Notes werk.

Zo ben ik manager van de Helpdesk geweest en account manager en ben ik er op die manier ook achter gekomen dat ik niet geschikt ben voor dit soort functies en mijn hart echt bij engineering ligt. En was het dus tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever waar ik me verder als engineer kon ontplooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *