The way to WebSphere

Geplaatst door

Periode: 2005-2007
Werkgever: Yellowstone, Naarden
Opdrachtgevers: Skoda, MRI Centrum
Inzet als: Lotus Notes (Domino) Specialist
Skills: Lotus Notes Developer, Lotus Notes Administrator, Lotus Notes Server, IBM Workplace

Toen ik bij Multix klaar was heb ik contact opgenomen met de oud-commercieel directeur van Spherion Groupware Consulting de inmiddels met een partner Yellowstone had opgestart. Yellowstone was eigenlijk een kopie van Spherion met als uitzondering dat ze naast detachering ook hosting deden op basis van Lotus Domino.
Ik ben aangenomen als voorwaarde dat ik 50% van mijn tijd kon besteden aan de hosting tak om een collega te ondersteunen en voor de andere helft ingezet zou worden als developer.

Naast het werken aan een CRM systeem voor pati├źnten van het MRI Centrum in Amsterdam heb ik voornamelijk op kantoor gewerkt in Naarden voor de website van Skoda en de inzet voor het hosting gedeelte van het bedrijf.

Een kantelpunt was het product Workplace van IBM. In 2003 was dit product bedacht door IBM en Yellowstone wilde in 2006 hier iets mee gaan doen. Door het management werd besloten om samen met een ander bedrijf hier tijd in te steken om te kijken of dit product ingezet kon worden als een hosting product waarbij klanten kun collaboration tools zoals email, agenda, apps uit konden besteden t.o.v. het zelf lokaal beheren.
Na een investering van een half jaar inzet van mij bleek de software nog niet volwassen genoeg te zijn om op die manier in te zetten en is Yellowstone gestopt met het initiatief.

Door mijn ervaring met WebSphere wat onder de motorkap van IBM Workplace draaide ben ik wel gaan nadenken over mijn toekomst en besloot ik me meer te gaan richten op Java Applicatie platformen, eerst als developer maar later met name op het gebied van infra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *