Life in the fast lane

Geplaatst door

Periode: 2007-2011
Werkgever: Freelance, Alt-J IT
Opdrachtgever: KLM
Inzet als: IT Specialist afdeling Webtools
Project: Fasttrack
Skills: Shell scripting, JBoss, Apache

Zoals bij alle grote organisaties is het gebruikelijk dat IT afdelingen groot en dus log worden door alle procedures die voor alle afdelingen gelden. Dit wordt gedaan om afspraken te waarborgen en kwaliteit te garanderen.

Het betekent echter ook dat je niet heel snel iets nieuws in productie kunt krijgen. In de wereld die steeds sneller aan het veranderen is en je als bedrijf dus ook steeds sneller moet schakelen is toen Fasttrack bedacht.

De afdeling had een team van developers die als eerste op een agile manier gingen werken in sprints van 2-3 weken waarbij ze zelf alle touwtjes in handen hadden en niet afhankelijk waren van de normale IT organisatie met alle bijbehorende procedures. Belangrijkste voordeel is dat ze hun eigen machines hadden met een aparte java application server (jboss t.o.v. WAS). Enige voorwaarde was dat dit geen mission critical applicaties mochten zijn. Uiteindelijk is Fasttrack een groot succes geworden en was het een voorbode van hoe de hele IT organisatie uiteindelijk zou gaan werken.

Mijn rol in het project was om de hele stack voor Fasttrack te bouwen zodat deze wel door de IT organisatie beheerd kon worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *