Build your own tools

Geplaatst door

Periode: 2007-2011
Werkgever: Freelance, Alt-J IT
Opdrachtgever: KLM
Inzet als: IT Specialist afdeling Webtools
Project: Interne tools voor beheer
Skills: Shell scripting, PHP/MySQL

Als interne targets werd besloten om tooling te bouwen om de operatie beter uit te kunnen voeren. Deze tools moest web based zijn en om de continuïteit te waarborgen werd besloten om al deze tools te baseren op php en mysql.

Vanuit het team zelf werd een cursus gegeven waarbij je na de cursus in staat zou moeten zijn om een basis applicatie te kunnen schrijven waarbij de data opgeslagen zou worden in een mysql database.

Mijn opdracht was om het acceptatie en de-acceptatie proces wat nu nog middels Word documenten werd gedaan te vervangen door een web app waarbij je taken op kon voeren en deze per stuk af kon vinken. Zo kon je in deze tool naderhand snel zien wat de status van een acceptatie of de-acceptatie was en in het verleden terugkijken wie welke stap had uitgevoerd. Het gebruik van deze tool leverde een aanzienlijke tijdswinst op in het proces.

Zo heeft het team apps gebouwd om dagelijkse operatie taken te beheren zoals het overzichtelijk maken van de checks die niet ok waren, de status van certificaten in de web farm, een operatielog etc.

Door het maken van deze tooling en het besluiten om dit allemaal te doen op basis van dezelfde techniek ben ik zeer bedreven geworden in php en mysql.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *