Going to the bank

Geplaatst door

Periode: 2012-2013
Werkgever: Freelance, Alt-J IT
Opdrachtgever: Rabobank Nederland
Inzet als: IT Specialist afdeling beheer
Project: WebSphere beheer en Monitoring
Skills: WebSphere Application Server, Nagios, Automated Deployment

Na een lange periode bij KLM en periode thuis met mijn eerste zoon ben ik bij de Rabobank in Zeist aan de slag gegaan. De manager van de afdeling die het beheer deed van AIX/Linux en WebSphere had mijn CV gelezen en was op zoek naar iemand die het beheer naar een hoger plan kon tillen omdat hij vond dat hier nog veel winst te behalen viel.

Na mijn periode bij KLM waarbij alles haast tot in het extreme verzorgd was en waar we in een klein team een hele grote web farm konden beheren bleek de Rabobank minder ver te zijn. Er was wel tooling om aanpassingen in de infra door te voeren maar geen enkele tooling om te controleren hoe de infra er daadwerkelijk bij stond, iets wat regelmatig tot verstoringen leidde.

Ook was er nog geen monitoring van processen en ben ik samen met een Nagios specialist op de afdeling aangenomen om deze zaken beter op te zetten. Gedurende deze tijd was de Rabobank ook bezig om Automated Deployment in te gaan regelen en was een van mijn taken om dit aan te sluiten op WebSphere zodat applicatie automatisch gedeployed konden worden.

Gedurende mijn periode bij de Rabobank bleek al snel dat deze beheer afdeling nog niet klaar was voor dit soort grote aanpassingen. Door mijn ervaring bij KLM en het niveauverschil kon ik me niet meer motiveren om te blijven en heb ik opnieuw gesolliciteerd bij de KLM en de klus bij de Rabobank opgezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *