Flying solo

Geplaatst door

Periode: 2008-heden
Werkgever: Freelance, ALT-J IT

Na 10 werken in de detachering kreeg ik de mogelijkheid om zelfstandig aan het werk te gaan. In de 10 jaar die ik voor werkgevers gewerkt had was ik altijd bij klanten aan het werk, was ik beperkt in de keuzes die ik kon maken op het gebied van het indelen van mijn tijd, keuzes van auto’s en salaris.

Zo kan ik mij herinneren dat ik bij mijn eerste werkgever aan het einde van het jaar bezoek kreeg van een manager die ik nog nooit gezien had die mij over de tafel een papiertje toeschoof waar mijn nieuwe salaris opstond. Dit alles zonder enige onderbouwing.

De reden dat ik in die 10 jaar nooit langer dat twee jaar voor dezelfde werkgever gewerkt had was omdat ik steeds weg ging als iets me niet beviel, hetgeen ook wel aangaf dat ik redelijk zelfstandig ben en me zaken niet laat opdringen.

Toch was er steeds een drempel in mijn hoofd die zei dat het makkelijker was om in vaste dienst te blijven, ook al had ik helemaal niets te verliezen.
En de concurrentiebedingen van die tijd hielpen ook niet echt en hingen als een soort zwaard van damocles boven je hoofd om te voorkomen dat detacheerders hun mensen kwijt zouden raken.

Na de knoop doorgehakt te hebben ben ik via een kennis in contact gekomen met de KLM en ben ik mijn freelance carrière daar gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *