Work for Big Blue

Geplaatst door

Periode: 2005-2007
Werkgever: Yellowstone, Naarden
Opdrachtgever: IBM Nederland
Inzet als: IBM WebSphere Specialist
Skills: IBM WebSphere Application Server v4/v5

In mijn periode bij Delta Lloyd had ik regelmatig contact met de admins die de Lotus Domino servers beheerden omdat bij elke live gang van een ge-update applicatie zij de live deployment moesten uitvoeren.
De manager van de Lotus Domino admins was na het outsources van alle IT naar IBM als manager voor IBM gaan werken. Dit team bij IBM hostte alle WebSphere Application Server (WAS) applicatie voor Delta Lloyd.

Ik heb toen mijn stoute schoenen aangetrokken en deze manager gebeld en gevraagd of ik in zijn team kon werken omdat ik me meer wilden gaan richten op WebSphere. En tot mijn verbazing zei hij ja en kon ik beginnen. Dit leerde mij ook dat je je eigen toekomst tot op zekere hoogte kunt bepalen en je moet doen waar je hart ligt.

Tijdens mijn periode in dit team heb ik talloze projecten gedaan waarbij WebSphere applicaties gemigreerd moesten worden van de oude WAS 4 naar de nieuwe WAS 5 omgevingen. Hierbij moest nauw samengewerkt worden met de developers van Delta Lloyd en heb ik op die manier veel kennis opgedaan en veel leuke mensen ontmoet.

Voor elke applicatie moest ik de nieuwe infra bouwen waarop de applicatie ging landen. Naast het technische werk heb ik zelf extra mensen in het team aan mogen nemen en aansturen om het werk binnen een bepaalde tijd af te kunnen ronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *