Balance your work

Geplaatst door

Periode: 2007-2011
Werkgever: Freelance, Alt-J IT
Opdrachtgever: KLM
Inzet als: IT Specialist afdeling Webtools
Project: LCM Loadbalancers
Skills: Juniper Redline, F5 BigIP LTM

De access layer was ook onder beheer van Webtools en bestond in het begin uit Juniper Redline (internet facing device) met daarachter een gateway naar de applicaties in de Web Farm.

Eerst was er alleen een gateway voor http verkeer en later kwam daar de xml gateway bij in de vorm van IBM DataPower.

Met name het beheer van de Redline, waar in principe alleen certificaat beheer op plaatsvond, vergde veel tijd omdat deze hardware devices zeer vaak stuk gingen dan vervangen moesten worden met een RMA. In die tijd mocht ik nog zelf de bunker in, devices uitschroeven, nieuwe inschroeven, installeren en klaar. Door dit veel te doen kon ik mezelf op een gegeven moment Redline specialist noemen.

IBM DataPower was veel stabieler en daar hoefde qua hardware alleen iets mee te gebeuren als we naar nieuwe hardware moesten. Functioneel beheer lag bij een andere afdeling.

Op een gegeven moment is gekozen om de Redline devices te vervangen door F5 BigIP devices die een stuk stabieler waren en ook niet meer regelmatig vervangen hoefde te worden. Pas later in de volgende release van de web farm werden de F5 loadbalancers ook gebruikt in de applicatie laag als vervanging van IBM WebSeal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.