Web Farm Next Release

Geplaatst door

Periode: 2007-2011
Werkgever: Freelance, Alt-J IT
Opdrachtgever: KLM
Inzet als: IT Specialist afdeling Webtools
Project: Web Farm Next Release (WFNR)
Skills: IBM WebSphere Application Server, MQ, IBM http, Tivoli Access Manager, Shell scripting

De infra waarmee de KLM zijn internet/intranet applicaties intern hostte was toe aan vervanging en het project WFNR (zie boven) is in het leven geroepen om een nieuwe omgeving te bouwen met nieuwere versie van de software en de applicaties te migreren van de oude naar de nieuwe omgeving.

Als Webtooler was ik verantwoordlijk voor de application stacks en een van deze stacks was de WebSphere MQ omgeving die werd geupgrade naar versie 5. Een operational stack bij de KLM was het blauw spuiten van de software (installeren volgens de KLM voorwaarden) en bestond toen uit de volgende onderdelen:

– Design decisions document (beslissingen genomen voor de inrichting van het product)
– Installatiehandleiding met installatiescripts
– Beheerhandleidingen met start/stop/status scripts
– Monitoring scripts
– Controle scripts
– Documentatie voor het oplossen van problemen

In het geval van MQ was ik redelijk onbekend met het functionele product maar dat bleek geen issue te zijn omdat het daadwerkelijke MQ beheer door een andere afdeling gedaan werd, bij hoefde alleen maar de stack te bouwen en er voor te zorgen dat die altijd beschikbaar was.

Na MQ heb ik nog meegewerkt aan de WebSphere Applications Server 6 stack, de LDAP stack (onderdeel van Tivoli Access Manager) en de WebSeal stack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *